SC Active Bricolage SRL

Politica de retur

Politica de anulare si Retur
Politica de anulare si retur si Formularul pentru Retururi / Regulament privind serviciul de retur gratuit
1.1 Dreptul de anulare a comenzii
Aveti dreptul de a anula comanda , îndeplinind conditiile de mai jos:
1 . Dacă nu este finalizata comanda on-line (checkout) , puteți anula procesul apăsând butonul înapoi de pe browser-ul dumneavoastră .
2. În cazul în care ați finalizat comanda on-line (checkout ) si ati primit mesajul generat automat pentru confirmarea comenzii dvs., puteti anula comanda urmand indicatiile aflate in subsolul mesajului generat automat pentru confirmarea comenzii dvs.
Comanda va fi anulata numai daca ati transmis mesajul de anulare in termen de 2 ore de la primirea mesajul generat automat pentru confirmarea comenzii dvs.

1.2. Retururi / modificări
Conform legislatiei in vigoare, renuntarea la cumparare este aplicabila doar clientilor persoane fizice.
Aveți dreptul de a returna întreaga comanda sau o parte a acesteia în termen de 7 zile calendaristice de la data la care ați primit-o, doar daca echipamentul nu corespunde nevoilor dumneavoastra si acesta nu a fost utilizat.
Taxa de transport pentru retur va fi suportata de catre dvs.
Dacă motivul returului consta in vicii ale produsului (produs neconform) sau erori de livrare (produsul comandat nu s-a livrat in cantitatea, marimea sau culoarea comandate sau a fost livrat alt produs decat tipul comandat, etc.) costurile de transport pentru retur vor fi suportate de SC Active Bricolage SRL
În cazul în care produsul se returnează personal, trebuie va asigurati ca returul dvs va ajunge la sediul SC Active Bricolage SRL mentionat in pagina de contact in maxim 7 zile calendaristice de la data primirii coletului. Retururile ce depasesc acest termen vor fi refuzate.
Pentru a vă exercita dreptul de retur, trebuie să completați și să trimiteți formularul de retur.(acesta se gaseste pe site si are denumirea "formular de retur". Este responsabilitatea dumneavoastră să expediati produsul în aceeasi stare în care l-ați primit. În plus, trebuie să includeti in colet o copie a facturii împreună cu formularul de retur completat integral. Nerespectarea acestor condiții duce la respingerea cererii de retur de catre SC Active Bricolage SRL.

Clientii care renunta la cumparare, solicitand returul unui produs, se vor supune regulilor prezentului Regulament, acceptandu-l in integralitate.
Clientii SC Active Bricolage SRL. sunt beneficiarii directi ai acestui serviciu gratuit.
Acestia pot fi persoane fizice sau care au achizitionat produse din reteaua de magazine SC Active Bricolage SRL sau de pe www.motostivuitor.com, fiind titularii facturii sau ai bonului fiscal
Pentru imbunatatirea continua a serviciilor oferite va rugam sa ne trimiteti feedback la adresa contact@motostivuitor.com
Dacă doriti schimbarea produsului , aveti urmatoarele optiuni:
să respectați politica și procedura de retur detaliată mai sus și să efectuati o noua comandă.
sa returnati produsele direct la sediul SC Active Bricolage SRL din Romania și să achizitionați alte produse din magazinele noastre.
Cum puteti returna produsele achizitionate de la SC Active Bricolage SRL?
Produsele cumparate din magazinele din reteaua SC Active Bricolage SRL sau de pe www.motostivuitor.com pot fi returnate in termen de 7 zile calendaristice:

 • in sediul SC Active Bricolage SRL, cumparatorul predand personal produsul unui reprezentant SC Active Bricolage SRL,
 • declaratie neechivoca in care cumparatorul isi exprima decizia de retragere din contract, a carei primire va fi confirmata (hartie, mail sau fax).

Termenul de 7 zile calendaristice se calculeaza:

 • de la data cumpararii produsului in cazul in care acesta a fost achizitionat in magazin;
 • de la data livrarii produsului in cazul in care produsul a fost achizitionat de pe www.motostivuitor.com; in cazul unei comenzi care contine mai multe produse, termenul de 7 zile calendaristice se calculeaza de la data livrarii ultimului produs din comanda.

Purtati raspunderea pentru orice eventuala diminuare a valorii produselor, daca in urma verificarii conformitatii, proprietatilor si functionalitatii produselor se dovedeste ca aceasta devalorizare a fost cauzata de manipularea necorespunzatoare de catre dvs.
Conditiile referitoare la produsul returnat
Se recomanda ca produsul returnat sa fie in aceeasi stare in care a fost cumparat sau livrat:
Produsul trebuie să fie în aceeasi stare în care l-a primit, împreună cu factura fiscala și etichetele produselor.

Produsul trebuie să fie însoțit de Formularul de retur completat integral.

 • Toate produsele returnate vor fi verificare din punct de vedere al calitatii si al respectarii condtiilor de returnare de mai sus.
 • Recomandarea noastra este sa verificati cu atentie fiecare produs dupa primirea comenzii dvs., starea și ambalajul acestuia, astfel incat sa ne puteti semnala in timp util eventualele neconformitati .
 • SC Active Bricolage SRL isi rezerva dreptul de a refuza returul respectiv, daca in urma propriilor verificari, returul respectiv nu respecta conditiile de returnare mentionate in prezenta sectiune si in Politica de anulare si retur.
 • Restituirea valorii produselor returnate
 • Sa aiba toate componentele, accesoriile, inclusiv manual de utilizare si certificate de garantie;

Produse care nu sunt acceptate la retur

 • produse care prezinta modificari fizice, lovituri, ciobiri, zgarieturi, socuri mecanice sau electrice (nesemnalate ca si defecte estetice in primele 48 de ore de la receptionarea produsului). Nu se accepta pentru returnare produsele care prezinta modificari fizice, lovituri, ciobiri, zgarieturi, socuri, urme de folosire excesiva si/sau interventii neautorizate etc.
 • produse aduse pe comenzi speciale ferme pentru a carei furnizare a fost nevoie de plata in avans;
 • In cazul in care se returneaza un produs dintr-un pachet promotional se va returna diferenta dintre pretul de baza si cel promotional al produsului returnat.

Produse care sunt acceptate la retur in anumite conditii:

 • utilajele

Exercitarea dreptului de retragere
Consumatorul informeaza SC Active Bricolage SRL cu privire la decizia de retragere din contract prin completarea Formularului de Retur sau poate returna produsul personal in oricare magazin SC Active Bricolage SRL.
Pentru produsele pentru care solicitarea de retur s-a facut prin Formularul de Retur de pe site, in termen de maxim 1 ora de la transmiterea notificarii, cumparatorul va primi pe e-mail numar de inregistrare si detalii cu privire la solicitarea inaintata. Comunicarea cu clientul se va face in scris pe adresa de e-mail cu care s-a efectuat comanda initiala. Suma aferenta returului se va returna prin transfer in cont bancar, atunci cand clientul a platit prin ordin de plata, prin iTransfer sau in numerar, intr-unul dintre magazinele SC Active Bricolage SRL, la alegerea clientului.
Pentru produsele returnate in magazin sunt necesari urmatorii pasi:
Clientul preda produsul in magazin cu toate componentele, accesoriile, inclusiv manuale si certificate de garantie, obligatoriu insotit de factura/ bon fiscal si de dovada platii, in baza unui proces verbal de predare primire.
SC Active Bricolage SRL va face o evaluare a starii produsului, inclusiv in ceea ce priveste componentele si accesoriile acestuia. Evaluarea produsului predat in magazin se va face pe loc de catre asistentul de vanzari.
SC Active Bricolage SRL va emite o factura de stornare cu valoarea rezultata in urma evaluarii si va rambursa clientului suma respectiva de bani, inclusiv costurile initiale ale livrarii daca au fost suportate de cumparator.
Suma aferenta returului, care figureaza in factura fiscala de stornare, ii va fi rambursata clientului prin aceeasi metoda de plata.
In cazul in care plata comenzii s-a facut cu un card bancar, rambursarea se va face prin aceeasi metoda de plata in cel mult 3 zile de la data la care SC Active Bricolage SRL intra in posesia produsului returnat, dar nu mai mult de 14 zile calendaristice din momentul in care SC Active Bricolage SRL este informat de decizia de retragere din contract a consumatorului.
In situatia returului in magazin, daca clientului opteaza pentru inlocuirea produsului returnat cu un alt produs disponibil la vanzare, clientului i se va rambursa doar diferenta dintre valoarea returului si pretul noului produs (sau, dupa caz, va achita diferenta de bani). In cazul unui retur in magazin cu o valoare ce depaseste plafonul maximal pentru platile in numerar, plata se va face tot prin transfer bancar.
In cat timp va vom restitui suma aferenta returului?
In cazul returului efectuat in magazin, suma aferenta acestuia va fi restituita pe loc, in limita plafonului maximal al platilor in numerar si in limita numerarului disponibil in casierie in ziua returului.
Termenul se poate prelungi in cazul lipsei de lichiditati, caz in care cumparatorul va fi informat si, cu acordul acestuia, se va stabili o noua data de rambursare a sumei aferenta returului.
Exceptie fac restituirile prin virament bancar, caz in care se va face in cel mult 3 zile de la data la care SC Active Bricolage SRL intra in posesia produsului returnat, dar nu mai mult de 14 zile calendaristice din momentul in care SC Active Bricolage SRL este informat de decizia de retragere din contract a consumatorului.
Rambursarea sumelor pentru returul online se va face in cel mult 3 zile de la data la care SC Active Bricolage SRL intra in posesia produsului returnat, dar nu mai mult de 14 zile calendaristice din momentul in care SC Active Bricolage SRL este informat de decizia de retragere din contract a consumatorului.
Ziua in care consumatorul isi exercita dreptul de retragere din contract nu se va lua in seama la calculul termenului, iar in cazul in care ultima zi a termenului este o zi nelucratoare, SC Active Bricolage SRL va prelungi termenul in mod corespunzator.
Prelucrarea datelor cu caracter personal in scopul efectuarii returului
In cazul in care nu exista neconformitati iar produsele indeplinesc toate conditiile de retur mentionate mai sus, angajatii SC Active Bricolage SRL vor proceda la intocmirea documentelor financiar-contabile aplicabile, in conformitate cu prevederile legale (factura de retur/avans, dispozitie de compensare, dispozitie de plata, chitanta). Datele necesare intocmirii documentelor mai sus mentionate fac referire la: nume, prenume, domiciliu, seria si nr. CI, cont bancar, dupa caz. Vom folosi datele cu caracter personal in scopul intocmirii documentelor financiar-contabile, conform dispozitiilor legale in vigoare. In cazul in care dumneavoastra nu doriti sa furnizati aceste date, returnarea produselor nu este posibila chiar daca se incadreaza in conditiile de retur mai sus prezentate, intrucat nu ne putem conforma legislatiei din domeniul fiscal.
SC Active Bricolage SRL poate refuza colaborarea cu consumatorii care au abuzat de dreptul de a renunta la cumparare. Notificarea acestora se va face anterior impunerii restrictiilor privind vanzarea de produse sau servicii.